Ons proces

Ons proces is bijzonder. Waarom? Omdat we gedurende het hele proces jouw vaste partner zijn. Van advies tot ontwerp tot realisatie. Van begin tot eind. Kwaliteit gegarandeerd!

Bij Nieuwenhuis Bouw hebben we alle disciplines zelf in huis. Alles onder één dak. Ontwerpers, calculators, constructeurs en uitvoerders. We werken allemaal vol passie en enthousiasme aan jouw maatwerk bedrijfspand. Hoe we dat doen? En wat jou allemaal te wachten staat? Wij leggen het stap voor stap voor je uit aan de hand van onze drie werkfasen: Advies, ontwerp en realisatie.

Advies

Inventarisatie van wensen

Leuk om je te ontmoeten! We gaan met elkaar in gesprek. Tijdens dit gesprek leren we elkaar kennen en bespreken we je wensen en eisen.

Heb je al een idee welk bedrijfspand je wilt bouwen? Hoe moet dit pand eruitzien en aan welke eisen moet het allemaal aan voldoen? Met onze ervaring en kennis bespreken we de mogelijkheden en onze kijk op het geheel. Aan het einde van dit gesprek weten we welk bedrijfspand bij jou past en welke stappen we samen kunnen zetten!

Lees meer
Minder

Exploitatie

Tijd om aan de slag te gaan. Wij zetten voor je op papier wat je allemaal kunt verwachten. Moeten we een BENG-berekening uitvoeren? En welke vergunningen moeten we aanvragen? We doen onderzoek en brengen de mogelijkheden, maar ook de onmogelijkheden in kaart. Zo maken we een kostenbatenanalyse en denken we mee met je bestemmingsplan.

Lees meer
Minder

Schetsplan

Wij maken een eerste schetsplan. Hiermee geven we je een eerste beeld van het ontwerp van jouw bedrijfspand. In dit plan houden we rekening met de regels die volgen uit de exploitatiefase en geven we een eerste kostenraming van het bouwplan.

We bespreken het schetsplan aan de hand van digitale 3D beelden, zodat alle aanzichten van je bedrijfspand te bekijken zijn en je een goed beeld krijgt van alle plannen. Daarnaast ontvang je een presentatieboek waarin alle schetsplannen zijn uitgewerkt.

Lees meer
Minder

Overeenkomst

Nog voor we het vergunningstraject starten, weten zowel jij als wij, waar we aan toe zijn. We weten precies wat we gaan realiseren en welke definitieve prijs hierbij hoort. Zijn allebei de partijen akkoord? Dan tekenen we de aannemingsovereenkomst!

Lees meer
Minder
Ontwerp

Vergunningen

Op basis van het schetsplan en alle besproken zaken, brengen we in kaart welke vergunningen er nodig zijn. Tijdens deze fase zorgen we er dan ook voor dat alle benodigde vergunningen aangevraagd worden. Voordat we hiermee starten, gaan we in gesprek met de gemeente en bespreken we het voorlopige ontwerp. Reageert de gemeente positief? Dan starten we met de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Lees meer
Minder

Uitwerken van het definitieve ontwerp

In deze fase werken we het schetsplan verder uit naar een definitief ontwerp. Daarnaast werken we alle benodigde bouwkundige tekeningen uit, zoals plattegronden, gevelaanzichten, doorsnedes, constructieve principeschetsen en alle bijbehorende details. Dit vullen we aan met een verkennend bodemonderzoek. Zo maken we ons klaar voor de realisatie van jouw bedrijfspand.

Lees meer
Minder

Voorbereiding bouwplaats

Voor we overgaan tot de realisatie van je pand, richten we de bouwplaats in voor alle bouwwerkzaamheden. Denk aan het aanleggen van bouwstroom- en de watervoorziening, bouwketen, opslagcontainers, bouwhekken en, wanneer wenselijk, een webcam.

Lees meer
Minder
Realisatie

De ruwbouw

In de ruwbouwfase starten we met het grondwerk, de fundering en de riolering. Vervolgens plaatsen we de hoofddraagconstructie en de dak- en wandconstructie. Daarna storten we de betonvloer, monteren we de aluminium kozijnen en plaatsen we de bedrijfsdeuren en -ramen. Op dit moment is je gebouw wind- en waterdicht!

Lees meer
Minder

De afbouw

Nu is het tijd voor de afbouw! Dat betekent het plaatsen van alle binnenwanden, plafonds en overige afwerkingen. In deze afbouwfase is ook de installateur gestart met zijn werkzaamheden om complete elektrotechnische- en klimaatinstallaties te realiseren. Het buitenterrein wordt afgewerkt. Jouw bedrijfspand is nu goed bereikbaar.

Lees meer
Minder

Oplevering

Jouw bedrijfspand is klaar voor oplevering! Wij maken alle ruimtes netjes schoon, waarna je de sleutel in ontvangst neemt en wij uitleg geven over het gebruik van het pand. Als laatste stap ontvang je van ons een servicemap, waarin onderhoudstips, alle garantieverklaringen en revisietekeningen zijn opgenomen en we servicecontracten van betreffende specialisten aandragen. We wensen je veel plezier met je bedrijfspand!

Lees meer
Minder