Niverplast B.V.

Opdrachtgever Niverplast B.V.
Type Kantoorpand
Bouwjaar 2016
Plaats Nijverdal
Oppervlakte 11940 m2

Bouwkosten-indicatie?

Wij sturen je een vertrouwelijke én vrijblijvende inschatting.

Indicatie aanvragen
Publicatiedatum: 21-09-2021

Op de automatische piloot

Niverplast is bekend als ontwerper en producent van volautomatische verpakkingslijnen voor de voedingsindustrie. Simpel gezegd: ze zijn leverancier van verpakkingsmaterialen. Het ontwerp van dit bedrijfspand is ontzettend bijzonder. De ronde vormgeving springt dan ook direct in het oog. Van advies tot realisatie, al vanaf de start van dit prachtige project zijn we betrokken. We spreken dan ook van een Design and Build constructie, waarbij we de complete Turnkey-realisatie van het gebouw uitvoerden.

Een entree waar je ‘u’ tegen zegt

Dat is nog eens binnenkomen! Het ontwerp van het gebouw is voorzien van verschillende accentueringen bij de entree, maar ook het - boven het hoofdvolume uitstekende - kantoor is een blikvanger. De kantooromgevingen zijn in de binnenste zone gesitueerd, omgeven door de productielocaties in de buitenste ring. In het hart van het gebouw is een binnentuin gerealiseerd.

Alle werkplaatsen zijn zo gesitueerd dat er direct zicht is op het omliggende landschap. Dit is voor Niverplast en de beleving van de klanten en bezoekers enorm belangrijk. Om het ‘buitengevoel’ naar binnen te halen, zijn de gevels voorzien van glas en zijn er lichtkoepels in het dak geplaatst. Daarnaast is er op het dak sedum-begroeiing toegepast.

Het ontwerp van het gebouw is gericht op flexibiliteit. Zo is het gebouw voorzien van lichte scheidingswanden om flexibel om te gaan met de beschikbare ruimte. Daarnaast staat alles in het gebouw in verbinding met elkaar, wat interactie tussen verschillende afdelingen gemakkelijk maakt. Bij het ontwikkelen van dit gebouw stonden dan ook een aantal thema’s centraal: identiteit, belevingswaarde, interactie, flexibiliteit en ontmoeten. Ten slotte is het ontwerp ontwikkeld met aandacht voor duurzaamheid en milieu met de ambitie van een BREEAM Excellent certificering.

Vastgoedprijs Twente gewonnen!

video thumbnail

Het bedrijfspand van Niverplast is een echte blikvanger en tegelijkertijd multifunctioneel. Het beste van beide werelden!

Kom in contact!

Wil je meer weten over ons bedrijf, bijvoorbeeld hoe wij jouw ideeën en wensen realiseren? Of heb je een andere vraag of opmerking? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

We staan voor je klaar!
Opleveren van het bedrijfspand