Bedrijfsruimte bouwen

Een bedrijfsruimte kan bestaan uit diverse functies, zoals een productie-, opslag- of kantoorfunctie. Heb jij plannen om een nieuwe bedrijfsruimte te bouwen? Of is jouw huidige bedrijfsruimte te klein of in slechte staat? Nieuwenhuis Bouw helpt! Wij bouwen hét thuis van de werknemers voor en met jou. Alle disciplines hebben we onder één dak: van ontwerpers, calculators en constructeurs tot de medewerkers die de plannen uitvoeren. Wil je meer informatie of vooraf alvast een vrijblijvende prijsindicatie ontvangen van de bouw van jouw bedrijfspand? Laat het ons weten!

Vrijblijvende indicatie aanvragen

De functies van een bedrijfsruimte

Een bedrijfsruimte is een verzamelnaam voor meerdere functies onder één dak. Kijk bijvoorbeeld eens naar ons afgeronde project Inventum. Een mooi en typisch voorbeeld van een bedrijfsruimte die meerdere functies heeft zoals een kantoor, auditorium en opslaghal. Denk bij een opslaghal aan de logistieke opslag van goederen of een magazijn waarin gewerkt wordt. Verder kan een bedrijfsruimte ook een grote kantoorruimte bevatten. Een bedrijfsruimte is dus een ruim gebouw waarin gewerkt kan worden aan verschillende doelen. Hierdoor kan een bedrijfsruimte meerdere functies hebben.

De voordelen van samenwerken met Nieuwenhuis Bouw

 • Je hebt één vast contactpersoon

 • Focus op jouw wensen en eisen

 • Alle facetten van het bouwproces onder één dak

 • Er is oog voor esthetiek, veiligheid en functionaliteit

 • Korte en kostenbesparende bouwtijd

 • We maken een vrijblijvende prijsindicatie

Een bedrijfsruimte bouwen doen we samen

Bij het bouwen van een bedrijfsruimte regelen wij alles van begin tot eind. Efficiënt, resultaatgericht én op maat. We beginnen met een kennismakingsgesprek, tijdens dit gesprek bespreken we jouw unieke behoeften van de bedrijfsruimte en geven we een duidelijke prijsindicatie van de bouw. We geven tijdens dit gesprek ook een inhoudelijk advies over ventilatie, verlichting, akoestiek en we voeren constructieve berekeningen uit zoals funderingsadvies, BENG, daglicht, ventilatie en inrichting. Er komt veel kijken bij de bouw van een bedrijfsruimte. Maar geen zorgen! We doen het echt samen. Na onze kennismaking starten we direct met het ontwerp. Dit ontwerp geven wij op een realistische wijze weer door onze moderne teken- en calculatie software. Hierdoor krijg je alvast een nauwkeurig beeld van jouw bedrijfsruimte. Ben je akkoord met het ontwerp? Dan starten we met de realisatie!

De keuzes tijdens de bouw van een bedrijfsruimte

Voor de realisatie van een nieuwe bedrijfsruimte staan tal van keuzes centraal. Denk aan materiaalkeuzes zoals aluminium of houten kozijnen, draagconstructies, gevelbekleding en daksystemen. Verder is het belangrijk om na te denken over het gevelontwerp. Heb je bijvoorbeeld al een idee hoe je deze wilt vormgeven? Ook zijn er meerdere keuzemogelijkheden voor daksystemen. Voor een logistieke gebruiksfunctie van het bedrijfsgebouw wordt vaak gekozen voor een plat dak, omdat er door de ruime opstelling veel materialen en spullen opgeslagen worden. Liever een schuin dak? Dan zijn geïsoleerde metalen sandwichpanelen als dakbedekking een goede optie. Bekijk bijvoorbeeld de foto's hieronder van ons project Farm Food. Hier werd een schuine dak van metalen sandwichpanelen geplaatst.

De inrichting van een bedrijfsruimte is ook erg belangrijk. Een bedrijfsruimte met een kantoorfunctie mag er prettig en aantrekkelijk uitzien. In een kantoor is het belangrijk dat werknemers een fijne werkomgeving hebben en de inrichting is je visitekaartje voor het ontvangen van klanten of gasten. Kijk bijvoorbeeld eens naar ons project Luxury Bedding Company. Dit is anders dan bij een bedrijfshal met bijvoorbeeld een logistieke functie. We kunnen ons goed voorstellen dat het maken van deze keuzes een lastige opgave kan zijn. Gelukkig krijg je bij Nieuwenhuis Bouw een gedetailleerde uitleg en ondersteuning om de juiste beslissingen te nemen voor de realisatie van jouw bedrijfsruimte. Wij bieden unieke bouw- en installatietechnische oplossingen die jij nodig hebt.

  De prijs van de bouw van een bedrijfsruimte

  Voordat we beginnen met de bouw van een bedrijfsruimte, bespreken we eerst de bouwkosten. Aan het begin van het bouwproces kunnen we al een eerste prijsindicatie van de bouw van jouw bedrijfspand geven en naarmate er meer details bekend zijn, maken we een gedetailleerde begroting. Door onze jarenlange ervaring en voorgaande projecten hebben we een duidelijk referentiekader voor alle prijzen. Met alle benodigde expertise onder één dak stemmen we de werkzaamheden efficiënt op elkaar af. Het doel? Een soepel bouwproces. Op naar een fijne samenwerking en een bedrijfsruimte om trots op te zijn!


  Wil je vooraf al een vrijblijvende bouwkostenindicatie?

  Dat kan! Laat je gegevens achter. Wij sturen je een vertrouwelijk én vrijblijvende kosteninschatting

  Indicatie aanvragen