Fabriekshal bouwen

Ben jij op zoek naar een nieuwe fabriekshal? Of is je huidige fabriekshal oud, te klein of in slechte staat? Nieuwenhuis Bouw helpt je verder. Wij bouwen een fabriekshal voor en met jou. Omdat jouw wensen en eisen centraal staan, is elke fabriekshal die we bouwen uniek. Wil je meer weten of wil je alvast een indicatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Vrijblijvende indicatie aanvragen
De ruwbouw

Een fabriekshal bouwen doen we samen met jou

Een fabriekshal bouwen doen we niet zomaar. Jouw wensen en eisen staan centraal. Hoe gaan we te werk? We starten onze samenwerking met een kennismakingsgesprek. In dit gesprek nemen we alle opties door. Heb je al een idee in je hoofd? Aan welke eisen moet de fabriekshal voldoen? We brengen alles helder in kaart en geven je deskundig advies. We laten je alle mogelijkheden zien. Wij passen de ontwerpen waar nodig aan, zodat jouw fabriekshal past binnen het plan van de gemeente. Hierin houden we ook rekening met een eventueel beeldkwaliteitsplan. We bouwen jouw productiehal stap voor stap. Dit doen we met doordachte werkvoorbereiding, een strakke planning en een korte bouwtijd.

Technische specificaties van jouw fabriekshal

Tijdens het bouwen van een houden we rekening met verschillende aspecten. Een hal waar bijvoorbeeld gelast wordt, vraagt om gerichte afvoervoorzieningen van lasdampen. Heb je te maken met productielijnen? Dan hebben deze hun eigen voorzieningen nodig, zoals werkplekverlichting, perslucht en zwaardere stroomaansluitingen op het elektriciteitsnet. Ook eventuele opslagruimte voor materialen is belangrijk om mee te nemen in de allereerste ontwerpen van de fabriekshal. Wat is de vloerbelasting: hoeveel moet de vloer kunnen dragen? Welke en hoeveel stellingen komen erin? Hoe hoog moet de fabriekshal worden? Dit soort vragen nemen we samen door. En heb jij bijvoorbeeld kraanbanen nodig? Ook deze vraag nemen we met je door. We adviseren je en nemen jouw wensen mee in de ontwerpen.

De interne logistiek

Bouw je een fabriekshal? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met interne logistiek. Waar plaats je de producten? Waar worden de producten geproduceerd? Via welke route gaan ze op transport naar buiten? Als je hier (nog) geen idee van hebt, adviseren we je graag. Wij kijken met je mee wat voor jou de beste oplossingen zijn en nemen dit mee in het ontwerp. Zo richten we ons niet alleen op het bouwen van een productiehal, maar we kijken hoe het bedrijf zich intern op de beste manier kan bewegen.

Denk om de routing in én om het bedrijf. We denken mee op het gebied van ontwerp en gebruiksvriendelijkheid. Ook het verlichtingsplan van een fabriekshal is een belangrijk onderdeel van het engineersproces. Waarom heb je een lichtplan nodig en hoe pak je dat aan? Ook hierin adviseren we. En heb je al nagedacht over een kantoor? Je ziet vaak dat een kantoor zich naast of in de fabriekshal bevindt. Maar hoe bepaal je dat? Op al jouw vragen geven wij het antwoord en advies. Zo zetten wij een goede productiehal neer die aansluit bij jouw wensen en voorwaarden.

De voordelen van een fabriekshal bouwen met Nieuwenhuis Bouw

  • We hebben ervaring met het inrichten van de interne logistiek
  • Wij houden rekening met jouw productieproces en interne logistiek
  • Vooraf een realistische indicatie van de bouwkosten
  • Een veilige fabriekshal die voldoet aan alle voorschriften
  • Vast aanspreekpunt en alle disciplines zijn bij ons aanwezig

Wat de investering van een fabriekshal bouwen?

Maar hoeveel moet je investeren om een fabriekshal te bouwen? Dat is een vraag die we niet zomaar kunnen beantwoorden. De kosten van een fabriekshal bouwen is van meerdere factoren afhankelijk. Elke fabriekshal die we bouwen is uniek. En dat geldt ook voor de prijs van het bouwen van de fabriekshal. Wat kunnen we er dan wel over zeggen? We kunnen snel een prijsindicatie maken. Deze indicatie is betrouwbaar doordat we de indicatie geven op basis van onze kennis en ervaring in voorgaande projecten. We voeren de werkzaamheden pas uit als jij helemaal tevreden bent. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan.