Kerk bouwen

Een prachtige kerk bouw je samen met Nieuwenhuis Bouw. Al sinds onze oprichting bouwen we verschillende multifunctionele gebouwen. Nieuwenhuis Bouw ondersteunt je daarom ook bij de bouw van een kerk. Wij bouwen een kerk die past bij het ideaalbeeld van bezoekers en bij de doelstellingen van het kerkgebouw. Met respect voor religie en veel vakkennis realiseren wij een kerk die voor veel mensen als een herkenningspunt gaat zorgen. Op deze manier bouwen we samen aan een kerk waar je trots op kan zijn. Ben je nieuwsgierig naar onze mogelijkheden en bouwkosten? Vraag hieronder vrijblijvend een kostenindicatie aan.

Vrijblijvende indicatie aanvragen

Het bouwen van een unieke kerk

Een bijzondere eigenschap van een kerk is dat geen enkele kerk hetzelfde is. Elke kerk is uniek. Omdat een kerk meerdere functies heeft, vinden wij het belangrijk dat een kerk een uitnodigende plek is waar bezoekers zich welkom en fijn voelen. Voor een gemeente dient de kerk als veilige haven. Het is belangrijk dat de kerk toegankelijk is voor activiteiten zoals kerkdiensten en vergaderingen. Een kerk is een plek die niet alleen fysiek wordt gebouwd, maar ook in de harten van gemeenschappen. Daarom zien wij het bouwen van kerk als speciaal en uniek project, waar we jou graag verder mee helpen. We denken niet alleen mee in de juiste bouwconstructies, maar ook met de juiste stijl.

Het bouwproject

Het bouwen van een kerk is voor ons een verantwoordelijke taak. Een taak die wij samen met jou aangaan. Elk bouwproject vereist een solide basis en bij ons is de bouw van een kerk daarop geen uitzondering. Zijn de belangrijkste waarden duidelijk? Dan starten wij met een ontwerp. Door onze moderne teken- en calculatie software geven wij een realistisch beeld van de oplevering. Uiteraard starten wij pas met de realisatie als de omgevingsvergunningen zijn verleend en alle onderzoeken waaronder de sonderingen, stikstofdepositie berekeningen en verkennende bodemonderzoeken zijn gedaan. Dit geldt ook voor de regelgeving rondom bouw en brandveiligheid.

De voordelen van een kerk bouwen met Nieuwenhuis Bouw

  • Optimale en veilige bouw dankzij de NEN-ISO 9001 certificering en VCA**;
  • We adviseren, ontwerpen én realiseren;
  • We regelen alles, van tekening tot sleutel;
  • Veel kennis en kunde aanwezig voor het bouwen van een kerk;
  • Een transparante en realistische inschatting van de bouwkosten;
  • Altijd één vast aanspreekpunt;
  • Jouw wensen en eisen staan centraal.

Wat komt er allemaal kijken bij het bouwen van een kerk?

Naast de unieke uitstraling van een kerk, komt er natuurlijk nog meer bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan de fundering en vloeren. Gaat het om een betonnen vloer op zand? Dan wordt er bij ons vaak gekozen voor een staalvezelbetonvloer. De vezels werken constructief mee in de vloer. Ook voor het bouwen van een kerk is de draagconstructie erg belangrijk. De hoofddraagconstructie bestaat tegenwoordig vaak uit staalconstructies maar ook uit steenachtige materialen zoals beton enzovoort.

De buitenkant van een kerk is een van de belangrijkste onderdelen tijdens het bouwen van een kerk. De buitenkant zorgt voor de sfeer en dat iedereen zich uitgenodigd voelt om naar binnen te stappen. Bij Nieuwenhuis Bouw hebben wij gemetselde gevels, geïsoleerde spouwmuren of kalkzandsteen. Naast de buitenkant zijn daken, plafonds, binnenwanden, elektrotechnische installaties en kozijnen onmisbaar. Er komt veel kijken tijdens de bouw van een kerk, maar wij helpen je hiermee.

We doen het samen

Het bouwen van een kerk doen we echt samen. Jij bepaalt de juiste uitstraling voor jouw bezoekers, wij doen de rest. Van ontwerp tot oplevering. Het voordeel van Nieuwenhuis Bouw is dat wij ontwerpen en rekenen tegelijkertijd. Onze ontwerper en calculator werken nauw samen, waardoor er snel geschakeld wordt. We geven hierbij helder advies. Allemaal met het doel om een unieke kerk te bouwen. We kunnen ons ook goed voorstellen dat je benieuwd bent naar alle kosten die erbij komen kijken. Gelukkig hebben wij veel kennis over diverse projecten, dus wij geven snel een betrouwbare vrijblijvende prijsindicatie. Wij gaan voor een transparante samenwerking!