Loods bouwen

Kan jouw loods vernieuwing gebruiken? Of wil je een compleet nieuwe loods bouwen? Nieuwenhuis Bouw staat voor je in de startblokken! Door een loods kun je veel materialen in één keer kwijt onder één dak. Daarnaast is een loods de ideale ruimte voor uitbreiding van werkplaatsen. Bij de nieuwbouw van een loods houden we rekening met verschillende factoren, zoals vloeren, daken, elektrische voorzieningen, draagconstructie, gevels en inrijdeuren. Dit bouwen we op een duurzame en efficiënte manier met veel kennis en kunde. Ben je nieuwsgierig naar onze mogelijkheden? Vraag hieronder gerust een indicatie aan.

Vrijblijvende indicatie aanvragen

Wat zijn de stappen voor het bouwen van jouw perfecte loods?

Na de aanvraag en ons eerste oriëntatiegesprek, gaan we graag met jou om tafel om de benodigde stappen te doorlopen voor het bouwen van een nieuwe loods. Bij Nieuwenhuis Bouw hebben we een ruime keuze aan veel verschillende (duurzame) materialen. Deze nemen we graag met je door en we verzorgen alle benodigde onderzoeken. We voeren bijvoorbeeld altijd een verkennend bodemonderzoek uit. Tijdens dit onderzoek kijken we naar de kwaliteit van de grond. Ook voeren we sonderingen uit, deze vormen de basis van het bouwen van een loods. We willen hierbij weten wat de draagkracht van de ondergrond is.

En bij het AP04 en verkennend bodemonderzoek wordt de klasse van de grond onderzocht. Dit doen we om de milieuhygiënische kwaliteit van de grond te bepalen. Na het afronden van alle onderzoeken en het maken van de keuzes uit diverse materialen, starten we met een compleet ontwerp. Dit doen we met moderne teken- en calculatie software. We ontwerpen en rekenen tegelijkertijd, omdat onze ontwerper en calculator nauw met elkaar samenwerken. We zorgen daarmee voor een realistisch beeld van het eindresultaat van jouw loods. Daarna start het echte werk: de realisatie van de bouw of verbouwing van jouw loods. In de tussentijd hebben we regelmatig contact, we houden je op de hoogte en bij vragen mag je altijd contact opnemen.

De voordelen van een loods bouwen door Nieuwenhuis Bouw

  • We leveren maatwerk
  • Optimale en veilige bouw dankzij de NEN-ISO 9001 certificering en VCA
  • Streven naar korte bouwtijden
  • Duurzame en betaalbare oplossingen
  • Van idee tot realisatie; we hebben alles onder één dak
  • We hebben oog voor detail
  • Er is veel kennis en kunde aanwezig

Een loods bouwen, waar houd je rekening mee?

Bij het bouwen van een loods houden we rekening met meerdere soorten materialen en grote oppervlaktes. Er zijn veel keuzes die je moet maken voor en tijdens de bouw. Maar geen zorgen, wij loodsen je hier gemakkelijk doorheen! Nadat de bodemonderzoeken gedaan zijn, regelen we ook de vergunningen die nodig zijn voor het bouwen van de loods. We zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes klopt. Een loods wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals bijvoorbeeld opslag of productie. Elk doel heeft een eigen aandachtspunt, waar wij van Nieuwenhuis Bouw voldoende rekening mee houden. Duurzaamheid is bij Nieuwenhuis Bouw ook een belangrijk onderdeel. De projecten worden bij ons daarom allemaal beoordeeld op integrale duurzaamheid. Voor het bouwen van een loods, maak je keuzes in verschillende daken, kozijnen, gevels en vloeren. Jij kiest, wij regelen het!

Elektrische voorzieningen ontbreken tijdens de bouw van de loods ook niet. We voorzien het pand tijdens het bouwen van de loods van álle benodigde voorzieningen. Van elektrisch bedienbare bedrijfsdeuren tot verlichting. We zorgen dat alle aansluitingen voor de machines klaar staan tijdens het productieproces. Denk bijvoorbeeld aan een oplaadstation voor elektrische heftrucks. Ook houden we uiteraard rekening met de brandbeveiliging en inbraakbeveiliging. We streven naar efficiënte bouwtijden en bieden betaalbare oplossingen. Aan de hand van een detailbegroting, rekenen we alle benodigde materialen en werkzaamheden door. Hierdoor weet je waar je aan toe bent en voorkomen we verrassingen. Een transparante samenwerking, daar gaan we voor!

Een geïsoleerde loods bouwen

We bouwen een volledige geïsoleerde loods. Wat dit precies inhoudt? Alle vloeren zijn aan de onderzijde, waar dit nodig is, geïsoleerd. De eerste stap is het aanbrengen van de isolatie waarna wij verder gaan met de stort van de betonvloer. Bij platte daken wordt op de stalen dakplaten isolatie aangebracht. Bij ons kies je voor PS, Pur, Pir of steenwol. De steenwol ligt boven brandwerende wanden. Per type isolatie leggen we jou alle voor- en nadelen in een persoonlijk gesprek graag uit. De gevelbeplating wordt vaak uitgevoerd in stalen geisoleerde sandwichpanelen, maar uiteraard zijn andere materialen ook mogelijk. Op deze manier bouwen we een geïsoleerde loods. Als alle werkzaamheden, onderzoeken en vergunningen geregeld zijn, leveren wij de nieuwe loods voor je op. Je ontvangt de sleutel en het gemak kan beginnen. Heb je nog vragen? Geen probleem! Want ook na de oplevering van de loods zoek je gerust contact met ons op.