Magazijn bouwen

Het bouwen van een magazijn heeft één doel en dat is het oplossen van een vraagstuk rondom de ruimte. Denk aan ruime opslagplaatsen, stellingen en andere opbergmiddelen. Opslag en organisatie gaan hier hand en hand. De logistiek mag hier niet ontbreken. Het is belangrijk dat producten efficiënt in en uit worden getransporteerd. Bij Nieuwenhuis Bouw bouwen we magazijnen die aansluiten op jouw behoeften. Ons doel is dat jouw organisatie efficiënter wordt ingericht zodat het veel kosten en tijd bespaart. Wij vinden het belangrijk dat je de voordelen van een magazijn ervaart. Wij bouwen een magazijn waar je écht iets aan hebt. Ben je nieuwsgierig naar een magazijn bouwen met Nieuwenhuis Bouw? Vraag hieronder een vrijblijvende kostenindicatie aan.

Vrijblijvende indicatie aanvragen
De ruwbouw

De bouw van jouw magazijn

Voordat wij starten met het bouwen van een magazijn, bespreken we samen aan welke functionaliteiten het magazijn moet voldoen. Hoe groot en hoe hoog dient het magazijn te werken? En hoe positioneren wij dit het meest efficiënt ten opzichte van alle andere activiteiten rondom jouw bedrijf? Het totale transport- en logistieke beeld dient perfect te zijn. Hierna gaan wij aan de slag met een realistisch ontwerp. Bij Nieuwenhuis Bouw werken onze ontwerper en calculator nauw samen, waardoor wij snel schakelen.

Door middel van het ontwerp zie je precies hoe het magazijn eruitziet en of het voldoet aan de functionaliteiten die jij voor ogen hebt. Voldoet alles aan de verwachtingen en hebben we een akkoord? Dan starten we met de bouw. Wij zorgen voor alle benodigdheden. We richten de bouwplaats in voor alle bouwwerkzaamheden, we bekijken de benodigde vergunningen en we beoordelen de grond. Na de goedkeuring van vergunningen en verkennend bodemonderzoek starten we met de ruwbouw van het magazijn.

De voordelen van een magazijn bouwen met Nieuwenhuis Bouw

  • Optimale en veilige bouw dankzij de NEN-ISO 9001 certificering en VCA**;

  • We adviseren, ontwerpen én realiseren;

  • We regelen alles van tekening tot sleutel;

  • Veel kennis en kunde aanwezig voor het bouwen van een magazijn;

  • Een transparante en realistische inschatting van de bouwkosten;

  • Altijd één vast aanspreekpunt;

  • Jouw wensen en eisen staan centraal.

Het bouwproject

In de ruwbouwfase starten we met het grondwerk. Voor die tijd hebben we samen al een keuze gemaakt in vloeren. Gaat het om een betonnen vloer op zand? Dan wordt er vaak gekozen voor een staalvezelbetonvloer, onderheid of gewapende variant. Voor alle situaties is een passende vloer te realiseren welke een uitstekende grondslag is voor het magazijn. Vervolgens plaatsen we de hoofddraagconstructie en de dak- en wandconstructie. Hierbij kies je bij Nieuwenhuis Bouw voor platte of schuine daken. Voor een magazijn adviseren wij vaak een plat dak, omdat dit compacter is en hierdoor efficiënter ruimtegebruik van toepassing is. Voor waterdichte afwerking van platte daken hebben wij keuze uit bitumen of pvc dakbedekking. Ook heb je de keuze om daken te voorzien van sedum. Deze zijn groen en duurzaam. De hoofddraagconstructie bij hallenbouw bestaat vaak uit staalconstructies. Alle constructies worden geïsoleerd en hebben waar nodig brandwerende scheidingswanden. Jouw magazijn is na afbouw en testen van de installaties klaar voor de toekomst!

Wat komt er nog meer kijken bij het bouwen van een magazijn?

Bij het bouwen van een magazijn komt veel kijken. Maar geen zorgen, onze experts weten alles van logistiek. Van het bepalen van de optimale indeling tot het creëren van een vlotte goederenstroom. Nadat wij de ruwbouw verricht hebben, beginnen wij met de afbouw van het magazijn. Dit betekent het plaatsen van mogelijke binnenwanden, opslagsystemen en overige afwerkingen. In deze fase start onze installateur met de elektrotechnische- en klimaatinstallaties. Hierin regelen we ook eventuele oplaadstations en houden we rekening met brandbeveiliging, inbraakbeveiliging en een brandmeldcentrale. Alle benodigde handblussers en vluchtwegen worden hierin meegenomen. Hierna werken wij ons buitenterrein af. Het is dan tijd voor de oplevering en het overhandigen van de sleutel!

Het bouwproces

Tijdens ons bouwproces houden wij niet alleen rekening met het gemak voor de mens, maar ook met het milieu. We bouwen met duurzame materialen en zorgen dat het milieu door de bouw niet te veel belast wordt. De keuze uit duurzame materialen hangt uiteraard af van jouw wensen. We vinden een groene toekomst belangrijk, dit nemen we mee in elk project. Wij hebben veel kennis in huis van eerder opgeleverde projecten. Hierdoor geven we een betrouwbare schatting en voeren we alles uit zoals besproken is. Er zijn bij ons geen verrassingen. Wij geven snel een prijsindicatie weer.

Wij helpen je verder

Bij Nieuwenhuis Bouw staan we tijdens het gehele bouwproces van het magazijn voor je klaar. Van ontwerp tot oplevering. Wij gaan voor een transparante samenwerking. Uiteindelijk leveren we een magazijn op dat voor veel gemak zorgt. Mochten er na de oplevering van jouw magazijn problemen of andere bijzonderheden zijn, dan helpen we je graag weer goed op weg. Ook bij vragen, kun je gerust terecht bij Nieuwenhuis Bouw. Ons team is niet alleen bekwaam, maar ook vriendelijk en benaderbaar. Wij houden van wat we doen en dit zie je terug in onze positieve aanpak. Op naar een prettige samenwerking en een prachtig magazijn!