Opslagloods bouwen

Bij Nieuwenhuis Bouw begrijpen wij hoe belangrijk een goede opslagloods is. Met onze expertise, bouwen wij een opslagloods die functioneel is, én een waardevolle aanwinst is voor jouw bedrijf. We willen bedrijven helpen groeien door het creëren van opslagloodsen die echt het verschil maken. Of het nu gaat om een loods voor logistieke doeleinden of een opslagruimte voor goederen van verschillende groottes, we zorgen ervoor dat elke vierkante meter optimaal wordt benut. Bij Nieuwenhuis Bouw gaan wij niet voor standaardoplossingen. Elk bedrijf is anders en daarom bouwen we een opslagloods die precies voldoet aan jouw eisen. Benieuwd naar onze mogelijkheden? Vraag alvast een vrijblijvende indicatie aan!

Vrijblijvende indicatie aanvragen
Opleveren van het bedrijfspand

Het bouwen van een opslagloods met Nieuwenhuis Bouw

De bouw van een opslagloods begint met een goed doordacht concept. Ons ervaren team werkt nauw met jou samen om de visie en behoeftes te bespreken. Op basis van deze informatie starten wij met een ontwerp dat voldoet aan jouw verwachtingen. Hebben we een akkoord? Dan zorgen we ervoor dat alle benodigde omgevingsvergunningen worden verkregen en dat het bouwproces volgens de regelgeving verloopt. Ook voeren we verkennend bodemonderzoek en sonderingen uit, om de kwaliteit en draagkracht van de grond te bepalen. Is alles goedgekeurd? Dan kan de bouw van de opslagloods écht beginnen. Voor een opslagloods houden we rekening met een aantal materialen. Denk aan bijvoorbeeld daken, fundering en vloeren, buitengevel, kozijnen, draagconstructie en dakbedekking. Maar maak je geen zorgen. Wij helpen je van ontwerp tot realisatie!

De bouw van een opslagloods

Voor een buitengevel van een opslagloods hebben wij verschillende types. Denk aan bijvoorbeeld gemetselde spouwmuren die van binnen naar buiten gemaakt zijn uit kalkzandsteen, isolatiematerialen en metselwerk bestaande uit gebakken stenen. Daarnaast kan de gevel bestaan uit sandwichpanelen. Een sandwichpaneel bestaat uit een geprofileerde binnen- en buitenplaat van staal, een luchtspouw en daarvoor een geplaatste gemetselde óf houten gevel. Bekijk het prachtige voorbeeld van de houten gevel van Niverplast.

Bij Nieuwenhuis Bouw hebben wij keuze uit allerlei soorten, maten en kleuren. Jouw opslagloods hoeft daarom echt geen saaie uitstraling te hebben. Als het gaat om de daken dan wordt er voor een opslagloods vaak gekozen voor een plat dak. Hierdoor kun je voldoende materialen kwijt. Voor de kozijnen in de opslagloods hebben wij keuze uit aluminium, kunststof of hout. De keuze die gemaakt wordt is afhankelijk van de bouwkosten en wat de opslagloods mag uitstralen. Wanneer alle keuzes gemaakt zijn en alle bouwkosten helder zijn, starten wij met het echte werk: de realisatie van de opslagloods.

De voordelen van een opslagloods bouwen met Nieuwenhuis Bouw

  • Optimale veilige bouw dankzij de NEN-ISO 9001 certificering en VCA**;

  • Wij hebben veel ervaring met het bouwen van opslagloodsen;

  • Een realistische inschatting van de bouwkosten;

  • Altijd één vast aanspreekpunt binnen de organisatie;

  • Alle kennis en kunde onder één dak;

  • Van ontwerp tot realisatie; wij nemen alle zorgen uit handen.

Waar houden we rekening mee tijdens het bouwen van een opslagloods?

Naast keuzes en advies in materialen, komen er meer onderdelen kijken tijdens de bouw van een opslagloods. Denk bijvoorbeeld aan de brandveiligheid en de plaatsing van elektrische voorzieningen. Nieuwenhuis Bouw zorgt tijdens de bouw voor alle elektrotechnische installaties, zoals computeraansluitingen en verlichting. Ook regelen we aansluitingen voor de benodigde machines. Dit nemen we mee tijdens de inventarisatie en het ontwerp. Alle energievoorzieningen worden opgenomen in de inventarisering. We regelen oplaadstations voor heftrucks en we houden rekening met de inbraakbeveiliging. Een goed ontworpen opslagloods is niet alleen een kwestie van ruimte, maar ook van logistiek. Daarom optimaliseren we de indeling en goederenstromen, zodat jouw bedrijf zo efficiënt mogelijk kan werken.


Duurzaamheid

Bij Nieuwenhuis Bouw vinden we duurzaamheid belangrijk. Tijdens de bouw maken wij groene keuzes en bieden wij duurzame en hoogwaardige materialen aan. We geven namelijk niet alleen om de mens, maar ook om het milieu. Alle projecten worden daarom beoordeeld op integrale duurzaamheid. Op deze manier bouwen we samen een opslagloods dat niet alleen voor extra gemak gaat zorgen, maar ook goed is voor het milieu en de biodiversiteit.

De verschillen tussen de bouw van een loods, een magazijn en een opslagloods

Naast het bouwen van een opslagloods, bouwen we loodsen en magazijnen. Je vraagt je misschien af wat de verschillen zijn tussen deze gebouwen. Een loods is vaak een grote ruimte zonder verschillende indelingen. Het biedt veel flexibiliteit voor opslag van goederen. Een magazijn is ontworpen voor gestructureerde opslag en logistiek. Dit heeft bijvoorbeeld veel gangpaden. Een opslagloods is een combinatie van de ruimtelijkheid van een loods en de georganiseerde efficiëntie van een magazijn. Je kiest dus voor een type gebouw dat voor jouw bedrijf het meest geschikt is. Wil je hier graag advies over? Neem gerust contact met ons op. We kijken ernaar uit om jouw opslagbehoeften werkelijkheid te maken. Van concept tot opleveringen, Nieuwenhuis Bouw is jouw betrouwbare partner!