Industriebouw

Industriebouw vormt dé basis voor productiehallen, kantoren, opslagruimtes en fabrieken. Voor het bouwen van een industrie op een bepaald gebied spelen verschillende onderdelen een grote rol. Denk bijvoorbeeld aan verkennend bodemonderzoek, fundering, vloeren, gevels, daken en elektrische voorzieningen. Het klinkt als veel werk, maar maak je geen zorgen! Samen met jou bespreken we alles wat nodig is voor een industriebouw. We geven eerlijk advies en denken met je mee in het volledige proces. Een op maat gemaakte oplossing die voldoet aan jouw eisen en wensen, daar streven we naar. Vraag hieronder een indicatie aan en wie weet spreken we elkaar snel!

Vrijblijvende indicatie aanvragen

Industriebouw, van ontwerp tot realisatie

Alles begint klein. Dus ook de bouw voor een industriegebied. We gaan hierover graag met jou om tafel. We starten met een eerste schetsontwerp en maken daarna een compleet ontwerp. We maken gebruik van moderne teken- en calculatie software. Met onze visualisatiesoftware kunnen we in 3D een duidelijke sfeerimpressie geven van de uiteindelijke oplevering. Dit gebeurt op basis van jouw bedrijfsidentiteit. We vinden het belangrijk dat deze wordt doorvertaald in het ontwerp. Het ontwerp bespreken we en passen dit aan waar nodig. Ook bespreken we welke vergunningen er nodig zijn en zorgen ervoor dat alle vergunningen worden aangevraagd. Zijn het ontwerp akkoord en de vergunningen goedgekeurd? Dan kan de industriebouw beginnen! We richten eerst de bouwplaats in voor alle bouwwerkzaamheden. Denk hierbij aan het aanleggen van bouwstroom- en de watervoorziening. Hierna starten we met de ruwbouwfase.

Een uitstekende grondslag voor industriebouw

Tijdens de ruwbouwfase beginnen we met het grondwerk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fundering en vloeren. Deze mogen natuurlijk niet ontbreken! Gaat het om een betonnen vloer op een zandgrond? Dan wordt er vaak voor een staalvezelvloer gekozen. Afhankelijk van de gesteldheid van de ondergrond is dit een draagkrachtige vloer. Hij biedt dus letterlijk een uitstekende grondslag voor de industriebouw. Daarna beginnen we met de plaatsing van de hoofddraagconstructie en de dak-en wandconstructie. Als hoofddraagconstructie voor de hallenbouw passen we frequent staalconstructies toe. Ook passen we vaak dragende kalkzandsteenwanden en betonnen wanden toe. Tijdens de afbouwfase plaatsen we als laatste stap de plafonds en overige afwerkingen. Daarna is het tijd voor de oplevering!

De voordelen van industriebouw door Nieuwenhuis Bouw

  • Een op maat gemaakt industriegebied
  • Ervaring van al meer dan 40 jaar
  • Alle projecten worden beoordeeld op integrale duurzaamheid
  • We werken met korte lijnen
  • Alle benodige kennis en kunde onder één dak
  • Optimale en veilige bouw dankzij de NEN-ISO 9001 certificering en VCA
  • We hebben de aandacht voor jouw wensen en behoeften

Industriebouw, wat komt er nog meer bij kijken?

We kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent naar het kostenplaatje van industriebouw. Nieuwenhuis Bouw heeft veel kennis over de kosten van elk project. Hierdoor kunnen we snel een prijsindicatie geven. Hoe meer informatie we over jouw wensen krijgen, hoe nauwkeuriger we deze indicatie kunnen geven. Onze prijsindicatie berekenen we op basis van de kennis en ervaring die we hebben door voorgaande en vergelijkbare projecten. We houden niet van verrassingen, dus zijn we altijd transparant en duidelijk over de prijsindicatie voor de industriebouw.

Bij Nieuwenhuis Bouw helpen wij je verder

Naast de stappen van ontwerp tot realisatie, houden we rekening met nog een aantal aspecten. Denk bijvoorbeeld aan de brandbeveiliging en de inbraakbeveiliging. We helpen je bij alle keuzes die je moet maken. Ook wat betreft de buitengevel. We bieden meerdere opties: gemetselde gevels of metalen gevels in diverse profileringen. Uiteraard zijn alle buitengevels beschikbaar in verschillende kleuren. Bij ons is er dus enorm veel keuze, wij helpen bij het maken van de juiste! We bouwen samen aan een gebied waar jij straks trots op bent. Op naar een fijne samenwerking!