Een bedrijfsverzamelgebouw bouwen met Nieuwenhuis Bouw
Het bouwen van een bedrijfsverzamelgebouw doen we stap voor stap. Volgens een strakke en efficiënte planning. Het bouwproces verloopt in drie fasen: planning, ontwerp en realisatie. Doordat we alle facetten van het bouwproces voor een bedrijfsverzamelgebouw onder één dak hebben, schakelen we snel. Dit is handig én efficiënt. Onze samenwerking start met een kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we jouw wensen met betrekking tot bijvoorbeeld de draagconstructie. Wil je een staalconstructie, dragende kalkzandsteen wanden of gaat je voorkeur uit naar betonnen wanden? Heb je geen idee? Wij geven advies! Ook goed om te weten is dat bij alle projecten, dus ook tijdens het bouwen van een bedrijfsverzamelgebouw, brandwerende scheidingswanden worden gebruikt.
We geven antwoorden op al je vragen en adviseren waar nodig. We zetten op papier wat je kunt verwachten en we maken een schetsplan. Ook geven we een eerste begroting op basis van het bouwplan. Dit doen we nog voordat we het vergunningstraject starten, zo weten we allebei waar we aan toe zijn. Zijn we allebei akkoord? Dán tekenen we de aannemingsovereenkomst.
Het proces van de bouw
Het bouwen van een bedrijfsverzamelgebouw vereist aandacht. Maar wat gebeurt er nou tijdens het proces van de bouw? Het bouwproces voor het bouwen van een bedrijfsverzamelgebouw begint met de fundering. Het is belangrijk om de juiste keuzes te maken voor de buitengevel, vloeren en kozijnen, want ook daarin hebben we oneindig veel keuzes. Zo kun je kiezen uit aluminium, kunststof of houten kozijnen en is er dakbedekking voor platte, schuine en sedum daken. Het is belangrijk om de juiste beslissing te maken voor het bouwen van jouw bedrijfsverzamelgebouw. Maar maak je geen zorgen, we adviseren bij elke stap!
De voordelen van bouwen samen met Nieuwenhuis Bouw
- Wij hebben ervaring in het bouwen van bedrijfsverzamelgebouwen
- Een veilig bedrijfsverzamelgebouw dat voldoet aan alle voorschriften
- Altijd één vast aanspreekpunt
- We bouwen budget gestuurd: we weten precies wat ons ontwerp gaat kosten
- Alle facetten van het bouwproces onder één dak
- Van tekening tot sleutel: wij regelen alles
Toetsing Bouwbesluit voor een bedrijfsverzamelgebouw
Daarnaast zijn er nog meer zaken belangrijk voor het bouwen van een bedrijfsverzamelgebouw. Denk bijvoorbeeld aan daglichtberekeningen, bepaalde hoogtes en de trap. Want wist je dat er normen gesteld zijn voor de minimale hoeveelheid daglicht en de maximale plafondhoogte? Uiteraard houden we hier rekening mee tijdens de ontwerpfase, de aanvraag van de Omgevingsvergunning en voor de toetsing Bouwbesluit. Want tijdens deze toetsing worden bepaalde regels zoals het ventileren van ruimten, het plaatsen van trappen en daglicht per ruimte beoordeeld. Is alles ontworpen volgens de norm? Dan beginnen we met bouwen.
De kenmerken van een bedrijfsverzamelgebouw
Een bedrijfsverzamelgebouw is dus een groot pand dat je deelt met meerdere bedrijven. Hierdoor inspireer én leer je van elkaars expertise. Daarnaast is het financieel aantrekkelijk aangezien alle kosten worden gedeeld met de verschillende huurders. Nog een aantal kenmerken van een bedrijfsverzamelgebouw zijn…
- dat het meestal casco wordt opgeleverd;
- dat ruimtes zoals een kantine, toiletten en ontvangsthal vaak gedeeld worden;
- dat het professionaliteit uitstraalt;
- dat het goed bereikbaar is en op een A-locatie ligt.
Wat is de investering voor een bedrijfsverzamelgebouw bouwen?
Maar hoeveel moet je investeren om een bedrijfsverzamelgebouw te bouwen? Die vraag beantwoorden we zo goed mogelijk voor je. De investering is van meerdere factoren afhankelijk. Elk bedrijfsverzamelgebouw dat we bouwen is uniek. En dit geldt ook voor de prijs ervan. We kunnen een prijsindicatie maken. Deze indicatie is betrouwbaar doordat we deze geven op basis van onze kennis én ervaring in voorgaande projecten. We voeren de werkzaamheden pas uit als jij helemaal tevreden bent. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.