Inventum Technologies

Opdrachtgever Inventum Technologies B.V.
Type Bedrijfspand
Bouwjaar 2023
Plaats Houten
Oppervlakte 7.100 m2

Bouwkosten-indicatie?

Wij sturen je een vertrouwelijke én vrijblijvende inschatting.

Indicatie aanvragen
Publicatiedatum: 21-09-2021

Intensieve samenwerking

Waar we normaal gesproken een project oppakken van advies tot realisatie, is het project van Inventum Technologies een ander verhaal. Voor deze bijzondere opdracht sloegen we de handen ineen met architect Hans Vesseur. Deze werkwijze is niet te vergelijken met de traditionele aanpak. Want bij de traditionele aanpak krijg je als aannemer een bestek en tekeningen en dat voer je uit. In een bouwteam is er sprake van intensieve samenwerking. Alle bouwteampartners brengen hun knowhow in met inzicht in het grote plaatje. Onze taak is hiermee verschoven naar coördinatie en bouwkundig advies.

Fotografie: ©egbertdeboer.com

Alles erop en eraan

In het grote bedrijfspand van Inventum is genoeg ruimte voor zowel kantoren als het volledige logistieke proces. Want dit logistieke proces neemt nog al wat ruimte in. Inventum is namelijk de producent van warmtepompen en boilers. De nieuwe hal is bedoeld om er de allernieuwste warmtepompen te produceren. Daarnaast is er een auditorium, een experience centre voor de installatiewereld en een twee-etages-tellend kantoor. De afmetingen zijn indrukwekkend. Met een oppervlakte van zo’n 7100 m2 is de bouw van de bedrijfshal een project van formaat. Het is daarom ook belangrijk om veel glaswerk te gebruiken. Om deze manier komt er veel daglicht binnen en zorg je letterlijk voor een open organisatie.

Fotografie: ©egbertdeboer.com

Wet Kwaliteitsborging Bouw

De Wet Kwaliteitsborging Bouw is in aantocht. Wat houdt het precies in? De Wet Kwaliteitsborging Bouw moet ervoor zorgen dat de kwaliteit van bouwwerken verbeterd wordt en de positie van de opdrachtgever wordt versterk. Dit project voor Inventum was een pilotproject voor de toepassing van deze wet, en dit is goed verlopen. Daarnaast hebben wij al eerdere BREEAM- en GPR-projecten afgerond waarbij het borgen van kwaliteit ook hoog in het vaandel staat. Dus kom maar op met de wet. Wij zijn er klaar voor!

Fotografie: ©egbertdeboer.com

Aftermovie openingsdiner Inventum

video thumbnail

We zijn dan ook blij met de fijne samenwerking met Nieuwenhuis. Bedankt voor alle goede zorgen en we zien jullie weer als de nieuwe fabriek helemaal af en ingericht is!

Inventum

Kom in contact!

Wil je meer weten over ons bedrijf, bijvoorbeeld hoe wij jouw ideeën en wensen realiseren? Of heb je een andere vraag of opmerking? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

We staan voor je klaar!
Opleveren van het bedrijfspand